<% pageName %> Gnocchi z wędzonym łososiem i sosem śmietanowym
<% pageContent %>
Makaronu Gnocchi ugotować w osolonej wodzie (al dente) z dodatkiem 1 łyżki oliwy z oliwek. Przygotować sos. Roztrzepać 3 jajka razem ze śmietaną kremówką i 1 łyżką gałki muszkatołowej. Pokroić wędzonego łososia na centymetrowe kawałki. Makaron wymieszać z pokrojonym łososiem. Podgrzać wszystko razem, jednocześnie mieszając, do momentu całkowitego połączenia sosu z makaronem. Gotowe danie ułożyć na talerz, posypać gruboziarnistym pieprzem a dla dekoracji ozdobić gałązką świeżego rozmarynu.
Smacznego!
Przygotowanie:
Makaronu Gnocchi ugotować w osolonej wodzie (al dente) z dodatkiem 1 łyżki oliwy z oliwek. Przygotować sos. Roztrzepać 3 jajka razem ze śmietaną kremówką i 1 łyżką gałki muszkatołowej. Pokroić wędzonego łososia na centymetrowe kawałki. Makaron wymieszać z pokrojonym łososiem. Podgrzać wszystko razem, jednocześnie mieszając, do momentu całkowitego połączenia sosu z makaronem. Gotowe danie ułożyć na talerz, posypać gruboziarnistym pieprzem a dla dekoracji ozdobić gałązką świeżego rozmarynu.
Smacznego!

